Renovări într-un apartament închiriat
Are sens să renovezi un apartament închiriat? Cum se negociază cu proprietarii? Ce trebuie și ce nu trebuie făcut?
Cădem de acord cu proprietarul
Este mai bine să discutați perspectivele de reparație la încheierea contractului. Ideal ar fi să fiți de acord să îmbunătățiți locuința în detrimentul chiriei. Dar dacă proprietarul nu este pregătit pentru o astfel de generozitate și doriți totuși să faceți o frumusețe, obțineți cel puțin acordul principal al proprietarului apartamentului. Nu uitați să specificați acest punct în contract.
Conveniți asupra domeniului de aplicare a lucrărilor
Într-un apartament închiriat are sens să faceți doar reparații cosmetice. În primul rând, este mai rapid și mai ieftin. În al doilea rând, este puțin probabil să vă placă să locuiți într-o mizerie capitală. Este un lucru atunci când încercați pentru dvs. și pentru o perioadă lungă de timp, dar un alt lucru când faceți apartamentul altcuiva pentru o vreme. Găsește cea mai bună soluție, în care vei putea să iei maximum de obiecte atunci când te muți.
Cu un efort și o cheltuială minimă, puteți lipi tapet nou, puteți să dați cu var pe tavan, să puneți linoleum sau mochetă și să înlocuiți plinte. Pentru restul este mai bine să nu vă ocupați sau să încredințați specialiștilor (dacă proprietarul, desigur, va fi dispus să plătească pentru serviciile lor).
Așadar, să începem.
Pereți
Un tapet nou este cea mai ușoară modalitate de a arunca un fior la vederea locuinței. Vinilul sau fleeselinovye pot fi spălate, așa că sunt cele mai practice, dar sunt mai scumpe decât cele din hârtie. Buget limitat? Optați pentru cele din urmă.
Neregularitatea pereților va ajuta la mascarea tapetului cu o structură în relief. Culorile deschise măresc vizual spațiul, iar dungile verticale "ridică" tavanul (și pe tine - deasupra vieții de zi cu zi).
Plafonul
Tavanul poate fi vopsit cu vopsea acrilică sau cu emulsie de apă sau acoperit cu tapet de culoare deschisă. Cea de-a doua variantă este mai sigură pentru obiectele din jur, dar necesită mai multă îndemânare.
Podeaua
O puteți acoperi cu linoleum sau covor. Primul este ușor de curățat, iar cel de-al doilea nu miroase a chimicale. Podeaua din lemn poate fi vopsită, iar parchetul poate fi lăcuit. Dacă nu vreți să vă deranjați deloc, puneți doar un covor frumos.
Ferestre
Este foarte dificil să schimbi ferestrele: este scump, lung, zgomotos și incredibil de murdar. Iar în următoarele șase luni, se va face frig. Ce trebuie să faceți? Atârnă perdele noi și cumpără niște ghivece cu plante. Când te vei muta, le vei lua înapoi.
Mobilier
Dacă pentru a schimba setul de bucătărie proprietarul nu este de acord, încercați să actualizați dulapurile prin eforturi proprii. Cumpărați și înșurubați mânere noi și frumoase. Dar nu le aruncați pe cele vechi - dacă proprietarii nu vă apreciază îmbunătățirile, puneți totul la locul lui când vă mutați. Ușile frigiderului și ale dulapurilor pot fi acoperite cu folie autoadezivă.
Baia
Cel mai dificil element din program. Tencuirea, șlefuirea și placarea singur este foarte posibil. Este adevărat, acest lucru va necesita ceva îndemânare și răbdare, precum și câteva sau trei zile de disconfort casnic.
Dacă schimbarea gresiei nu este în planurile dumneavoastră, încercați să vă creșteți nivelul de confort în alte moduri. De exemplu, cumpărați un cap de duș nou cu furtun și o perdea curată.
Cam asta este tot. De fapt, se pare că reparațiile cosmetice sunt mai ușoare decât par. În cazul extrem, puteți pur și simplu să decorați apartamentul cu materiale textile. Aici v-am spus cum să o faceți cu costuri minime.